Wat doet een vastgoedmakelaar?

Een vastgoedmakelaar kan erg handig zijn wanneer je een huis wilt kopen of verkopen en zelf niet over de juiste kennis beschikt om dit te doen. Een vastgoedmakelaar is gespecialiseerd in het begeleiden bij het kopen of verkopen van een huis en neemt jou werk uit handen. Niet alleen bij het kopen of verkopen van een huis is een verkoopmakelaar handig, ook bij het huren of verhuren van een huis kan een verkoopmakelaar van pas komen.

 

Werkzaamheden

Een vastgoedmakelaar begeleidt mensen bij het kopen of verkopen van een nieuw huis. Ben je opzoek naar een huis in Alkmaar? Dan zal de makelaar voor jou opzoek gaan naar een woning die voldoet aan jouw criteria. Wanneer je jouw huis wil verkopen, dan neemt de verkoopmakelaar grotendeels de last van je schouders door voor jou te onderhandelen en een verkoopovereenkomst op te stellen. Hierdoor ondervind je zelf geen stress van het verkoopproces. Wil je een huis verhuren? Via Vastgoedbeheer Alkmaar kunnen al jouw zaken geregeld worden.

 

Een huis kopen

Wanneer je een huis wilt kopen dan zijn er een paar belangrijke dingen die de vastgoedmakelaar van je wil weten: In welke plaats of regio zoek je een huis? Naar wat voor type woning ben je opzoek? Hoe groot moet het huis zijn en hoe groot is je gezin? Wanneer de vastgoedmakelaar een goed beeld van je heeft, is het makkelijker om een huis voor jou te zoeken.

 

Een huis verkopen

Bij het verkopen van een huis is de eerste stap om het huis te laten taxeren, dit kan door een taxateur in te schakelen. Wanneer de taxatie is geweest is het van belang om de financiering rond te krijgen. Een huis kan natuurlijk minder of meer waard zijn geworden door de jaren heen. Wanneer jouw huis in waarde is gezakt en er een restschuld blijft staan dan is het belangrijk om hier een extra financiering voor aan te vragen. Wanneer een huis meer waard is geworden dan kan je overleggen met de vastgoedmakelaar in hoeverre dit als buffer gebruikt kan worden tijdens onderhandelingen.

 

Onderhandelingen

Bij zowel het kopen als het verkopen van een huis, komt een vastgoedmakelaar goed van pas. Een vastgoedmakelaar is gespecialiseerd in het onderhandelen over huizenprijzen en het regelen van papierwerk. Dit laatste neemt vaak veel stress weg bij mensen die hun huis willen verkopen. De vastgoedmakelaar is ook goed op de hoogte van alle wettelijke regels en bepalingen. Hierdoor voorkom je dat je bijvoorbeeld een huis koopt waar je geen vergunning voor een verbouwing voor kunt krijgen.

 

Betrouwbare vastgoedmakelaar

Doordat in 2001 het beroep ‘makelaar’ een vrij beroep is gemaakt kan nu iedereen het beroep uitoefenen zonder opleiding. We raden jou aan te kiezen voor een vastgoedmakelaar die is aangesloten bij NVM-Makelaars. Dit is een branchevereniging die een netwerk vormt van makelaars die voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare vastgoedmakelaar.