Veel mensen betalen te veel als het komt tot hun zorgverzekering. Ze betalen voor allerlei aanvullende verzekeringen die ze niet nodig hebben en hebben hun eigen risico erg laag staan, maar zijn enorm gezond en lopen weinig risico. Maar daardoor betalen ze ook gelijk veel meer dan dat ze zouden kunnen betalen. Lees in dit artikel hoe jij op je zorgverzekering kunt besparen, we leggen het allemaal uit. 

Besparen op je eigen risico 

In Nederland hebben we een verplicht eigen risico van minimaal 385 euro. Maar veel mensen denken dat dit het bedrag is dat wat ze als eigen risico moeten betalen. Maar dat is niet zo. Dit is namelijk het minimumbedrag aan eigen risico die je kunt hanteren. Maar je mag zelf bepalen wat het bedrag is! Je moet uiteraard sowieso het minimum betalen, maar je kunt deze tot 500 extra op het minimum verhogen. Zo heb je een hogere eigen risico, maar betaal je maandelijks wel minder aan de zorgverzekeraar. Mocht je dus bijna nooit naar het ziekenhuis hoeven, of heb je nooit last van kwaaltjes? Zet je eigen risico dan in ieder geval iets hoger! Op lange termijn kun je zo veel geld besparen. 

Een aanvullende verzekering hoeft niet altijd! 

Je hebt in Nederland het verplichte basispakket. Hier worden alle standaard vormen van zorg in verwerkt en zo zul je nooit voor grote verassingen staan. Maar naast het basispakket heb je ook nog aanvullende verzekeringen. Deze kun je afsluiten als je denkt dat jaar daar veel kosten te maken. Stel je moet een nieuwe kroon bij de tandarts, dan is het een wijze keuze om een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Omdat bij de tandarts kosten erg snel kunnen oplopen. Maar mocht je helemaal geen extra soort van zorg verwachten, dan is het uiteraard nutteloos om je ervoor te verzekeren. Toch doen veel mensen dit wel. Let dus goed op, en spaar het geld wat je bespaart op in een appart potje op je rekening. Mocht er zo wel iets gebeuren, dan heb je zelf het geld en ben je onder de streep veel goedkoper uit. Je kunt een zorgverzekering vergelijken voor 2021 en zo ook de beste keuze voor jou bepalen. Als je de goedkoopste zorgverzekering voor 2021 wilt, dan zijn er genoeg websites die je daarbij kunnen helpen.