Als het om verzekeringen in Nederland gaat, moet je het Centraal Informatie Systeem (CIS) kennen. Stichting CIS wordt vaak geassocieerd met de verzekeringsmaatschappijen die in Nederland actief zijn. De stichting heeft een complete database op het gebied van verzekeringen. Het bestaan ​​van CIS is om geldige informatie over financieel misbruik te delen. Daarnaast verzamelt en beheert de stichting feitelijke informatie. De CIS-leden krijgen een beter begrip van de informatie. De CIS-databank richt zich op verzekeringsklanten die worden beschuldigd van verzekeringsfraude. Als je een probleem hebt met de CIS-registratie, kun je hulp inschakelen om je CIS registratie te verwijderen. Dit kan de beste optie zijn. Je kunt hiervoor terecht bij een expert op dit gebied.

Waarom CIS-registratie verwijderen?

De registratie van CIS heeft vaak nadelige gevolgen voor klanten. De registratie wijst vaak op verzekeringsfraude. Het betekent dat de stichting CIS eigenaar is van de klantendatabase. De gegevens zijn toegankelijk voor de verzekeringsmaatschappijen die lid zijn van het CIS. Naast de indicatie van verzekeringsfraude bevat de registratie ook de database met schadeclaims, vertrouwelijke mededelingen en andere. Daarnaast zullen de verzekeraars bij constatering van verzekeringsfraude ook het Externe Verwijzingsregister (EVR) registreren. Dat is de reden waarom de meeste mensen, vooral verzekeringsklanten, de registratie willen verwijderen. Wanneer iemand is ingeschreven in het EVR, voelt hij/zij de consequenties.

De gevolgen van CIS-registratie

Als verzekeringsklanten worden aangetroffen in de EVR- of CIS-registratie, worden ze beschuldigd van verzekeringsfraude. Het betekent ook dat ze geen andere verzekeringen meer kunnen nemen. Alle verzekeraars die lid zijn van de stichting CIS kunnen hun trackrecord bij de verzekering controleren. De bedrijven kunnen ze als fraudeurs beschouwen. Als de klanten bepaalde verzekeringsproducten hebben, zegt de verzekeraar deze op. Hierdoor kunnen zij geen aanspraak maken op hun verzekering. Bij Vereende Verzekeringen bestaat de mogelijkheid om de verzekering op te zeggen. Wel dient er een hogere premie te worden betaald dan bij de normale verzekering.

Een advocatenkantoor inhuren om CIS-registratie te verwijderen

De CIS-registratie heeft nog andere negatieve gevolgen. Mensen die bijvoorbeeld bij een financiële onderneming willen werken, worden niet geaccepteerd omdat ze worden beschuldigd van verzekeringsfraude. Om het verzekeringsprobleem met CIS-registratie op te lossen, kun je een advocatenkantoor inhuren. Dit soort bedrijven kunnen je helpen met je probleem. Zorg ervoor dat je een gerenommeerd advocatenkantoor voor verzekeringsfraude inhuurt om het op te lossen. Het gerenommeerde advocatenkantoor presenteert de professionele diensten op CIS-registratie. Zoek dus een advocatenkantoor dat je kan helpen de CIS-registratie te verwijderen en je probleem meteen op te lossen!