Na de opkomst van Bitcoin zijn er veel andere cryptovaluta’s geboren. Ethereum in na Bitcoin de grootste digitale munt en bestaat ook al een tijdje. Nu de marketcap van Bitcoin steeds meer verzadigd raakt zou Ethereum dus een veilig alternatief kunnen zijn. Maar is het slim om nu in Ethereum te investeren en wat zijn de voor– en nadelen hiervan? Dit alles en meer lees je in dit artikel. 

De voordelen van investeren in Ethereum 

Nu Bitcoin zo groot is geworden, wordt het risico voor investeerders en particulieren tevens hoger. Ethereum is op Bitcoin na de grootste en meest bekende digitale munt, hierdoor is de kans groot dat veel mensen zonder al te veel verdiepende kennis Ethereum kopen. Zolang er nog veel geld in Ethereum wordt geïnvesteerd is de kans groot dat de waarde zal blijven toenemen. Bovendien heeft Ethereum een veelbelovende toekomst. Het netwerk zal namelijk alleen maar veiliger, sneller en toegankelijker worden. 

De nadelen van investeren in Ethereum 

Op het platform van Ethereum is het tevens mogelijk om andere cryptocurrencies te draaien. Hoewel dit per definitie niet een nadeel is, kan dit er wel voor zorgen dat het platform traag wordt. Een traag platform is wel zeer nadelig voor een cryptocurrencyDaarnaast kwam Ethereum op met zeer vernieuwende techniek, waardoor het in een zeer positief daglicht kwam. Tegenwoordig zijn er concurrenten die de voordelen van het Ethereum platform hebben gekopieerd en uitgebouwd. 

Dus, wel investeren in Ethereum of niet? 

Dus, is het nou slim om te investeren in Ethereum of niet? Deze keuze moet je zelf maken. De omgevingsfactoren voor het investeren in Ethereum lijken momenteel gunstig, maar dit is nooit met 100% zekerheid te zeggen. Het is altijd belangrijk om de Ethereum koers nauwlettend in de gaten te houden evenals relevante omgevingsfactoren. Het investeren in een cryptocurrency houdt meer in dan enkel kopen en verkopen!